ArtMedic > Esztétika > Szolgáltatások > Bőrgyógyászat > Akne – Pattanásos bőr | Bőrgyógyászat

Akne – Pattanásos bőr | Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászat kiemelt területe az akne, pattanásos bőr, mely egy nagyon gyakori bőrbetegség. Elsősorban tinédzser korban jelentkezik, de felnőtt korban is előfordul.

Egy olyan bőrállapotról van szó, melynek kialakulásában a bőrön lévő faggyúmirigyek kivezetőcsöveinek elzáródása játszik szerepet. A tünetek leggyakrabban az arcon, háton, vállon, dekoltázs területén láthatóak. A kiváltó tényezőtől függően számos típusa ismert.

Az akne nem csak egyszerű bőrtünet hiszen kiterjedt formában számos esetben súlyos pszichés megterhelést is jelent a páciens számára. A modern bőrgyógyászat számos megoldást nyújt erre a problémára.

Art Medic shutterstock_141379498_Esztetika_Akne1-1170x500

Mikor forduljon bőrgyógyászhoz ?

  • nem gyulladásos tünetek, mitesszerek
  • különböző súlyosságú gyulladásos tünetek, mint piros, sárga gennyes csomók
  • bőre hegek hátrahagyásával gyógyul
  • amennyiben évek óta fennálló pattanásos tünetekre nem reagál a bőre a drogériákban, patikákban kapható készítményekre

Mi történik a terápia során?

Az enyhe formák jól karban tarthatóak a bőr megfelelő ápolásával. Súlyosabb formákban (gyulladt gennyes csomók, hegképződés) helyi és szájon át adott  gyógyszeres kezelésre is szükség van.

Számos provokáló faktor ismert a tünetek kialakulásának hátterében. Ezek feltérképezése is része a kezelésnek. Bár az akne klinikai diagnózis és nem igényel részletes kivizsgálást, egyes esetekben szükség lehet laboratóriumi, gasztroenterológiai, nőgyógyászati vizsgálatokra is.

Mind a heveny tünetek, mind a heges maradványtünetek gyógyítására számos bőrgyógyászati és esztétikai kezelés áll a rendelkezésünkre.

BŐVEBBEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL
Bőrgyógyászat
Szakorvosi konzultáció
16000 HUF

Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk, hamarosan válaszolunk önnek!

Hívjon minket:

+36 70 415 4466

Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 09:00-tól 17:00-ig,
Szombat-vasárnap ZÁRVA

Keressen bennünket bizalommal!

Írja meg kérdéseit, kollégáink hamarosan készséggel válaszolnak Önnek.

Megadom a személyes adataimat kapcsolatfelvétel céljából az ART-MEDIC Kft.-nek, mint adatkezelőnek, hogy az alább megadott e-mail címemet vagy telefonszámomat felhasználva megkeressenek és a feltett kérdésekre választ kapjak a hozzájárulásom visszavonásáig.

 Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem.