ArtMedic > Esztétika > Szolgáltatások > Bőrgyógyászat > Anyajegyvizsgálat | Bőrgyógyászat

Anyajegyvizsgálat | Bőrgyógyászat

Az anyajegyvizsgálat életet menthet! A daganatos bőrbetegségek előfordulása az elmúlt évtizedben rohamosan növekedett, a rákos anyajegyek kialakulásának hátterében a genetikai meghatározottságon túl számos tényező játszik fontos szerepet. A napjainkban fokozódó UV mellett más környezeti hatások is jelen vannak az életünkben.  Közismert, hogy a gyermekkorunktól elszenvedett napfényártalom nem felejtődik el, sőt összeadódik, így felnőtt korunkra számos kellemetlen bőrelváltozás okozójaként szerepel, úgy mint korai ráncosodás, pigmentfoltok, de mindezek közül a legfontosabb a rosszindulatú bőrdaganatok kialakulása.

Art Medic shutterstock_419822230_Esztetika_Anyajegyvizsgalat1-1170x500

Mikor forduljunk bőrgyógyászhoz?

  • Tekintettel arra, hogy számos fórumon hangsúlyozzuk az egészségmegtartó magatartás fontosságát, szűrés jelleggel mindenkinek javasolt elmennie bőrgyógyászhoz. A vizsgálat során kitüntetett figyelmet fordítunk a rosszindulatú bőrdaganatok felismerésére, a rizikócsoport meghatározásra, de az egyéb nem rosszindulatú bőrelváltozások diagnózisa és akár eltávolítása is megtörténik ezen vizsgálatok alkalmával.
  • Emellett ajánlott az otthoni rendszeres önvizsgálat, mely során havonta, kéthavonta érdemes áttekinteni a bőrfelszínt.
  • A meglévő anyajegyek változása esetén, vagy új képlet észlelése esetén azonnal forduljunk bőrgyógyászhoz! A változások kiterjedhetnek az anyajegy méretére (rohamos növekedés), formájára (a korábban szimmetrikus forma aszimmetrikussá válása), színére (sötét fekete, vöröses szín megjelenése, esetenként a képlet világosabbá válása), a felszínének változására (kisebesedés, vérzés, kifekélyesedés).

Mi történik a terápia során?

Az emberi szervezetben előforduló összes daganatos betegségek közül az egyik legagresszívebb a melanoma. Gyakorisága a fehérbőrű populációban rohamosan növekszik, az összes daganat típus közül a legnagyobb mértékben!

A melanoma kialakulása szempontjából rizikófaktornak számít a világos bőr és hajszín, a családban előforduló melanoma, illetve a bőrön meglévő nagyszámú anyajegy. A rosszindulatú bőrdaganat kialakulhat már meglévő anyajegyből, vagy a bőr egy olyan területén ahol korábban semmi nem volt.  Ilyenkor a kezdeti stádiumban nehéz az elkülönítés az anyajegyektől.

A melanoma kezelésének leghatásosabb módja az időben történt felismerés és sebészi eltávolítás! Nem lehet elégszer hangsúlyozni az „időben” szót, hiszen a daganat agresszív tulajdonsága lévén korai stádiumban képes áttétek (távolabbi daganatok) képzésére, melyek kezelése kevés esetben eredményez teljes gyógyulást.

A rendszeres orvosi anyajegy vizsgálat és önvizsgálat lényegesen megnöveli annak esélyét, hogy a melanomát és más rosszindulatú elváltozásokat korán, időben ismerjünk fel. Fontos, hogy tudatosan irányítsuk egészségünket, és bízzuk tapasztalt bőrgyógyászra a baj megelőzését!

BŐVEBBEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL
Bőrgyógyászat
Szakorvosi konzultáció
16000 HUF

Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk, hamarosan válaszolunk önnek!

Hívjon minket:

+36 70 415 4466

Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 09:00-tól 17:00-ig,
Szombat-vasárnap ZÁRVA

Keressen bennünket bizalommal!

Írja meg kérdéseit, kollégáink hamarosan készséggel válaszolnak Önnek.

Megadom a személyes adataimat kapcsolatfelvétel céljából az ART-MEDIC Kft.-nek, mint adatkezelőnek, hogy az alább megadott e-mail címemet vagy telefonszámomat felhasználva megkeressenek és a feltett kérdésekre választ kapjak a hozzájárulásom visszavonásáig.

 Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem.