ArtMedic > Esztétika > Szolgáltatások > Bőrgyógyászat > Seborrhoeás bőrgyulladás | Bőrgyógyászat

Seborrhoeás bőrgyulladás | Bőrgyógyászat

A bőrgyulladás, a seborrhoeás dermatitis egy gyakori bőrbetegség, mely a hajas fejbőrt, arcot, a mellkas és a hát bőrét érinti. Hámlás, kivörösösdés, viszketés a jellemző tünetek. A seborrhoeás bőrgyulladás csecsemőkori tünete az úgynevezett „koszmó”, a hajas fejbőr sárgás színű, zsírosan fénylő felrakódása, melyet gyakran látunk ebben az életkorban.

Egy visszatérő bőrbetegségről van szó, azonban megfelelő kezelés, bőrápolás mellett csökkenthető a tünetek intenzitása, és ritkábbak a tünetes időszakok.

Art Medic PBL_7447_Esztetika_Seborrhoeas1-1170x500

Mikor forduljon bőrgyógyászhoz?

  • gyulladás (kipirosodás)
  • a hajas fejbőrön változó vastagságú, hámló területek
  • sárgás vagy fehéres hámlás a hajas fejbőrön, szemöldök, szakáll és bajusz területén
  • vöröses alapon fehéres, sárgás zsíros hámlás a test egyéb területein is
  • ha a bőrtünetek nem múlnak a gyógysamponok és patikában kapható bőrápoló készítmények használata mellett sem illetve, ha a seborrheás bőrfelület felülfertőződik, nedv, genny vagy heg képződik, illetve ha fáj vagy bevörösödik az érintett terület

Mi történik a terápia során?

A seborrhoeás bőrgyulladás eredete a mai napig nem tisztázott pontosan, de számos olyan tényezőt ismerünk, melyek fontosak a bőrtünetek kiváltásában, illetve fenntartásában.  Ezek közül a legfontosabbak: egy Malassezia nevű gomba, mely normál bőrön is jelen van; stresszállapotok, melyek heveny fellángoláshoz vezetnek; egyes neurológiai kórképek, melyekhez gyakrabban társul seborrhoeás bőrgyulladás pl. Parkinson-kór; téli időjárás, mely szintén provokálja a tünetek, illetve a HIV fertőzés, mely kapcsán gyakrabban és súlyosabb formában látjuk a betegséget.

A leghatékonyabb mód a seborrheás dermatitis tüneteinek enyhítésére a kiváltó tényezők megelőzése vagy fékentartása a jól megválasztott bőr- és fejbőrápolással. A leggyakrabban alkalmazott kezelés a megfelelő gyógysamponok rendszeres használata, melyek többek között szalicilsavat, rezorcint, ként, cinket, szelént, vagy gombaölő hatóanyagokat tartalmaznak.

Súlyosabb esetekben orvos által felírt gyulladáscsökkentő, gombaölő, helyi immunszupresszív hatású készítmények hoznak javulást a bőrtünetekben.

 

BŐVEBBEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL
Bőrgyógyászat
Szakorvosi konzultáció
16 000 HUF

Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk, hamarosan válaszolunk önnek!

Hívjon minket:

+36 70 415 4466

Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 09:00-tól 17:00-ig,
Szombat-vasárnap ZÁRVA

Keressen bennünket bizalommal!

Írja meg kérdéseit, kollégáink hamarosan készséggel válaszolnak Önnek.

Megadom a személyes adataimat kapcsolatfelvétel céljából az ART-MEDIC Kft.-nek, mint adatkezelőnek, hogy az alább megadott e-mail címemet vagy telefonszámomat felhasználva megkeressenek és a feltett kérdésekre választ kapjak a hozzájárulásom visszavonásáig.

 Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem.