Belgyógyászat

A belgyógyászat szakterülete az emberi szervezet egészét érintő betegségekkel, a belső szervek (szív és érrendszer, légző-, vérképző-, emésztőszervek, máj, belső elválasztású mirigyek) gyógyításával foglalkozik.

Art Medic shutterstock_739083742-1170x500

A belgyógyászati vizsgálat során a páciens szervezetére vonatkozó teljes állapotfelmérést készítünk, melynek alapja a személyes táplálkozási szokások, a laboratóriumi leletek és szűrővizsgálatok elemzése. Ezek után egy személyre szabott kezelési tervet alakítunk ki az Ön számára, amely életmód-változtatást, diétát és egyéb kezelési módszereket foglal magában.

A belgyógyászati vizsgálat legfontosabb lépése az alapos kórtörténeti kikérdezés, mely elsősorban a páciens és a családtagok korábbi betegségeinek feltérképezésére irányul. Többek között a szív- és érrendszeri (magasvérnyomás, szívinfarktus, érszűkület, trombózis, embólia), a gyomor-bélrendszeri (máj-, epebetegség), az anyagcsere (cukorbetegség, zsíranyagcsere-eltérések), endokrinológiai (belső elválasztású mirigyek, hormonok), légzőszervi, urogenitalis (húgyúti), mozgásszervi megbetegedések, a fejlődési rendellenességek és a daganatos kórképek feltárására fókuszál a vizsgálat.

A kórtörténet felállítását követő belgyógyászati fizikális vizsgálat magában foglalja az alábbiak teljes körű vizsgálatát:

 • fejlettség, tápláltság, alkat,
 • bőr és függelékei, nyálkahártyák,
 • szájüreg, garat, fogazat, nyelv,
 • nyirokrendszer,
 • pajzsmirigy,
 • tüdő, légzőrendszer,
 • szív és keringési rendszer, artériák, vénák,
 • hasi szervek,
 • húgy- és ivarszervek,
 • mozgásszervek, izületek, csontrendszer,
 • idegrendszer.

A belgyógyászati vizsgálat folyamán gyakran kerül sor EKG vizsgálatra is, mely a fizikális vizsgálatok kiegészítéseként fontos támpontot adhat a szakorvos számára.

A tünetek, panaszok, valamint kórtörténeti adatok ismeretében belgyógyász szakorvosunk egy diagnosztikus sorrendet laboratóriumi vizsgálatokkal, képalkotó vizsgálatokkal, esetleg további szakorvosi konzultációk megszervezésével.

BŐVEBBEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL
Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat
18 000 HUF
Belgyógyászati kontroll vizsgálat
15 000 HUF
EKG
3 000 HUF
Receptírás
3 000 HUF

Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk, hamarosan válaszolunk önnek!

Hívjon minket:

+36 70 415 4466

Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 09:00-tól 17:00-ig,
Szombat-vasárnap ZÁRVA

Keressen bennünket bizalommal!

Írja meg kérdéseit, kollégáink hamarosan készséggel válaszolnak Önnek.

Megadom a személyes adataimat kapcsolatfelvétel céljából az ART-MEDIC Kft.-nek, mint adatkezelőnek, hogy az alább megadott e-mail címemet vagy telefonszámomat felhasználva megkeressenek és a feltett kérdésekre választ kapjak a hozzájárulásom visszavonásáig.

 Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem.