Endokrinológia

Szervezetünk belső állandóságát a belső elválasztású mirigyek által termelt hormonok szabályozzák. A véráramba jutó hormonok gondoskodnak többek közt a fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcsere, a só- és vízháztartás szabályozásáról, valamint a nemi mirigyek működésének és a sejtek energiaháztartásának irányításáról.

A belgyógyászat hormonháztartással foglalkozó ága az endokrinológia.

Art Medic PBL_7529_Gyogyaszat_Endokrinologia1-1170x500

A kezelés menete:

A konzultáció során belgyógyász–endokrinológus szakorvosunk összegyűjti az Ön kórelőzményeit, aktuális panaszait, tüneteit, majd mindezek ismeretében megtervezi a kezeléshez szükséges laboratóriumi vizsgálatokat (hormonszintek, cukorterhelés stb.), képalkotó vizsgálatokat (CT, MRI, ultrahang, izotóp vizsgálat stb.), esetleg citológiai vizsgálatokat (pl. pajzsmirigy-mintavétel).

Az eredmények alapján személyre szabott kezelési tervet alakít ki az Ön számára, melynek során vagy konzervatív kezelési módszer alkalmazását (gyógyszer stb.) vagy szükség esetén műtéti beavatkozást javasol. Szakorvosunk minden esetben folyamatosan nyomon követi az Ön egészségi állapotának változását, hiszen ezen megbetegedések esetében különösen fontos a rendszeres kontrollvizsgálat és az aktuális állapotnak megfelelő kezelés.

 

BŐVEBBEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL

Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk, hamarosan válaszolunk önnek!

Keressen bennünket bizalommal!

Írja meg kérdéseit, kollégáink hamarosan készséggel válaszolnak Önnek.


Megadom a személyes adataimat kapcsolatfelvétel céljából az ART-MEDIC Kft.-nek, mint adatkezelőnek, hogy az alább megadott e-mail címemet vagy telefonszámomat felhasználva megkeressenek és a feltett kérdésekre választ kapjak a hozzájárulásom visszavonásáig, amelyet megtehetek elektronikus úton, vagy a ART-MEDIC Kft. postai címére (1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 107.) küldött nyilatkozattal.

 Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem.