Rosacea

A Rosacea egy krónikus lefolyású, kiújulásra hajlamos bőrbetegség, mely leggyakrabban a középkorú nőknél jelentkezik.

A tünetek különböző súlyosságúak lehetnek. Kezdetben a bőr könnyen irritálódik, kipirosodik, kiszáradásra hajlamossá válik. Ezt követően főként az orcákon, orr mellett, az állak területén értágulatok jelennek meg, mely miatt az arc pirossága állandóvá válik. Súlyosabb formában a pattanásokhoz hasonló gyulladt, akár gennyes tünetek is kialakulhatnak.

Art Medic PBL_7930_BB_Arcformalas_mutet_nelkul1-1170x500

Mikor forduljunk bőrgyógyászhoz?

  • A rosacea mindegyik formája esetén ajánlott, a megfelelő kozmetikum, bőrápolási termék kiválasztása érdekében, illetve a megfelelő kezelés beállítása céljából.
  • Sok esetben a bőrtüneteket az egyidejűleg fennálló emésztőszervi eltérések is ronthatják, melyekre szintén az orvosi konzultáció során derülhet fény.

Mi történik a terápia során?

A betegség pontos oka nem ismert, de számos provokáló faktor ronthatja a bőrtüneteket úgy, mint a napfény, szeles, hideg idő, fűszeres ételek vagy alkohol fogyasztása.

A bőr irritációra való hajlam miatt fontos a megfelelő bőrápolási termék, dermokozmetikum kiválasztása. Az értágulatok, bőrvörösség kezelésére az IPL (Intense Pulse Light) kiváló terápiás lehetőséget nyújt.

Súlyosabb, pattanásokhoz hasonló bőrtünetek megjelenése esetén aktívabb kezelés szükséges, kezdetben helyi készítményekkel, majd szükség esetén belső kezelés (gyógyszerek) formájában.

BŐVEBBEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL

Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk, hamarosan válaszolunk önnek!

Hívjon minket:

+36 70 415 4466

Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 09:00-tól 17:00-ig,
Szombat-vasárnap ZÁRVA

Keressen bennünket bizalommal!

Írja meg kérdéseit, kollégáink hamarosan készséggel válaszolnak Önnek.

Megadom a személyes adataimat kapcsolatfelvétel céljából az ART-MEDIC Kft.-nek, mint adatkezelőnek, hogy az alább megadott e-mail címemet vagy telefonszámomat felhasználva megkeressenek és a feltett kérdésekre választ kapjak a hozzájárulásom visszavonásáig.

 Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem.