Hasplasztika

Nagyobb mértékű fogyás, terhesség utáni állapot együtt járhat azzal, hogy a kövérség vagy terhesség miatt kitágult bőr elveszti rugalmasságát, petyhüdtté, lógóvá válik. A kor előrehaladtával is csökkenhet a bőr feszessége, s ez hasonló problémát okozhat. Gyakran a bőr kinyúlása együtt jár zsírfölösleg lerakódásával a hastájékon.

Art Medic shutterstock_81159727_Plasztika_Hasplasztika1-1170x500

Kinek ajánljuk?

Szülés vagy jelentős fogyás után az eredeti állapotra visszahúzódni képtelen bőrfelesleg eltávolítására, illetve a meggyengült hasfali izomzat helyreállítására ajánljuk.

A hasplasztikai műtétek lényege a has bőrfeleslegének, vele együtt zsírfeleslegének eltávolítása, szükség szerint kiegészítve a hasfali izomzat szétcsúszása esetén annak összevarrásával. Esetenként a kimetszéseket zsírszívással is ki kell egészíteni, mely egy ülésben elvégezhető a műtéttel. A műtét eredményeként a megmaradt bőr feszessé válik. A zsírfölösleg eltávolítása, illetve a hasfali izomzat helyreállítása következtében a has formája lényegesen javul. A beavatkozás altatásban vagy gerinc körüli érzéstelenítésben végezhető. A műtét előtti vizsgálatokat (labor, EKG, anaesthesiológiai vizsgálat, sz.e. belgyógyászati vizsgálat) Klinikánkon elvégezzük.

A műtéti metszések a legtöbb esetben a két csípőtövis között, a bikinivel takart helyen egy harántmetszés, valamint a köldökgyűrűben futó körkörös metszés. A köldök hege egyáltalán nem feltűnő, alig észrevehető. A harántirányú heg ideális esetben vékony, nem feltűnő, ritkábban a bőr feszülése miatt kissé szélesebb. Ekkor egy későbbi időpontban elvégzett hegkorrekcióval lényegesen javítható a minősége. Speciális esetekben a köldök alatt, a középvonalban is szükséges metszést ejteni, ekkor itt is lesz egy hegvonal.

A műtét után

Műtét során a has bőrét nagy területen, egészen a bordákig fel kell preparálni. Tekintettel a kiterjedt sebfelületre, a leggondosabb vérzéscsillapítás mellett is szívócső(vek) elhelyezése válik szükségessé a műtét végén, melyen át a sebváladék levezetésre kerül, illetve enyhe szívással a bőr letapadását igyekszünk elősegíteni. A cső(vek) eltávolításáig (a műtét utáni 2-5. napig) a Klinikán szükséges maradni, majd komplikációmentesség esetén, a páciens haza mehet. Otthon 2 hétig maximális fizikai kímélet javasolt. Műtét után, különösen, ha zsírszívás is történt, rugalmas dressz viselése javasolt, 4-6 hétig. Varratszedés a műtét után 2-3 héttel esedékes. Nehéz fizikai munka, sportolás még további 4 hétig nem engedélyezett. Ha a műtét során a hasfali izomzat megfeszítése is történt, akkor a hasfalat terhelő gyakorlatok kerülése javasolt 3 hónapig.

A műtétet labor és EKG kivizsgálás után altatásban végezzük. A műtétet követően visszamarad egy halvány hegvonal, ez azonban a bikinivonalba rejthető. A műtét után speciális kötést kap a páciens, melyet a műtétet követő hetekben viselnie kell. Közvetlenül a műtétet követően intézeti megfigyelés indokolt lehet, ezt rendszeres kontrollvizsgálatok követik. Érdemes tudni, hogy a has végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.

BŐVEBBEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL
HASPLASZTIKA
hasplasztika
460 000 HUF
has zsírleszívás részleges
180 000 HUF
has zsírleszívás teljes
290 000 HUF

Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk, hamarosan válaszolunk önnek!

Keressen bennünket bizalommal!

Írja meg kérdéseit, kollégáink hamarosan készséggel válaszolnak Önnek.


Megadom a személyes adataimat kapcsolatfelvétel céljából az ART-MEDIC Kft.-nek, mint adatkezelőnek, hogy az alább megadott e-mail címemet vagy telefonszámomat felhasználva megkeressenek és a feltett kérdésekre választ kapjak a hozzájárulásom visszavonásáig, amelyet megtehetek elektronikus úton, vagy a ART-MEDIC Kft. postai címére (1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 107.) küldött nyilatkozattal.

 Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem.