Sok nőnek jelent örökös küzdelmet a kilók elleni harc, függetlenül attól, hogy milyen testalkata volt 5-10-20 éve vagy még régebben. Próbálunk odafigyelni ételeink minőségére, kalóriákat számolgatunk, és talán-talán még az egészséges testmozgás sem marad el annyira. Ettől függetlenül évente szinte észrevétlenül ránk tapad 1-2 plusz új kiló, melyet iszonyú önsanyargatás árán ledolgozunk, de ha kicsit is elengedjük magunkat már újra ott van minden fölösleg, ahol nem kellene.

Az idő előrehaladtával -különösen a változó korban- az étvágy növekedni kezd, ellenben az anyagcsere lelassul és szépen megindulnak a kilók…felfelé.

A történetét elmesélő hölgy fiatalon aktív sportoló volt, majd hosszú évekig edzőként tevékenykedett. Mindennapi rutinjának része volt a testmozgás. Évek óta próbál lefogyni különböző diétákkal és módszerekkel (soha nem láttam sokat enni), de a bűvös hatodik x után már 15-20 kg felesleg képződött rajtam, ami rettenetesen zavarta.

Sokadik nekifutásra felkereste az Art Medic Klinikán is dolgozó Dr. Balogh Illés endokrinológus szakorvost, hogy segítséget kérjen!

A beszélgetés elején kiderült, hogy a túlsúly mellett magas vérnyomás, magas vércukor értékek és ízületi fájdalmak is megkeserítik a mindennapjait. Bár mindig próbálkozott a súlycsökkentéssel, mentalitásából fakadóan türelmetlen volt, és szinte azonnali eredményeket szeretett volna elérni.

Az alapos kivizsgálás és minden laboreredmény áttekintése után Balogh doktor a Saxenda nevű fogyást elősegítő szert ajánlotta kiegészítésként, melyet kis tollból kellett nagyon egyszerűen a bőr alá fecskendeznie. A hatóanyag beállítása és a mennyiség növelése folyamatos orvosi ellenőrzést igényelt, ezért napi szinten tartották a kapcsolatot a doktorral.

Természetesen diétás ajánlást is kapott mint minden páciens, de ezt saját bevallása szerint nem tartotta be. Az éhségérzete teljesen eltűnt, és édességet szinte egyáltalán nem tudott enni. Korábban a napi 2-3 csokoládészeletből most egy fél sem ment le, mert a cukor és így a nassolások hányingert keltettek benne.

Bő folyadékbevitel mellett (víz és light cola) naponta nem tudott 1500 kalóriánál többet magához venni. A Saxenda teljesen elvette az étvágyát. Elmondása szerint úgy koplalt, hogy közben egyáltalán nem érezte rosszul magát. 6 hónap alatt (mely időszakba a karácsonyi ünnepek és újévi mulatságok is beleestek) 14 kilótól szabadult meg, és ami még nagyon fontos helyreállt a vérnyomás-, vércukorszint és elmúltak az ízületi fájdalmak.

Negatívumként egy-két hányingeres alkalmat említett, de a folyamatos orvosi kontroll ezeken is segített, hiszen rögtön kezelték a magas a gyomorsav szintet. Véleménye szerint a fogyókúrában az volt a legjobb, hogy nem kellett változtatnia a megszokott ételsorain, mindent ehetett. Mozgásra nem volt ideje ebben az időszakban, de a jókora túlsúlytól megszabadulva, most örömmel tér vissza a teniszütőhöz régi kényelmes ruháiban!

Részletek az orvosi segítséggel történő fogyásról: itt