Sokan bizonytalanok abban, hogy bele merjenek-e vágni egy teljes átalakulást nyújtó hajbeültetésbe. Habár az eredmény nagyon vonzó, sok kérdés és kérdőjel merül fel az érdeklődők fejében.

Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, melyekre Dr. Magda Lilla válaszolt.

Mennyi ideig marad meg a beültetett haj?

A beültetett hajszálak az élet végéig megmaradnak, hiszen a donorként használt, vagyis adó területen, a tarkón és a fül mögötti részeken található hajhagymák nem érzékenyek a hormonális változásokra és ezen tulajdonságukat átültetve is megőrzik. Ezen jelenség tudományos magyarázata, hogy a fejtetőn és a donor területen lévő hajhagymák hormonreceptor eloszlása különbözik. A hajbeültetés nemcsak hogy hosszútávú, de végleges megoldást kínál ezáltal.

Hogyan változik a donor terület, ahonnan a hajhagymák átültetésre kerülnek?

Mivel csak a saját hajhagymák átültetése lehetséges immunológiai okokból kifolyólag, ezért donorként a fej hátsó része szolgál. Innen elszórtan veszünk ki hajhagyma csoportokat, úgy nevezett graftokat, semmiképpen sem közvetlenül egymás mellől. Ezáltal a donor terület a beavatkozást követően mindössze kismértékben és egységesen ritkább lesz, nem hozunk létre kopasz foltokat. Természetesen a kivett hajhagymák helyén nem fognak újak megjelenni, ezért elsődleges szempontként vesszük figyelembe a graftok kinyerése során az adott páciens donorjának kapacitását, és semmiképpen sem ültetünk át annyi hajhagyma csoportot, amely feltűnő változást hozna a tarkó területen. A cél, hogy ne legyen látható nyoma a beavatkozásnak a gyógyulási időszakot követően.

Mennyi idő után lesz látható az eredmény? 

A hajbeültetés végső eredményét minden esetben a beavatkozást követően egy évvel értékeljük. A műtét után körülbelül 3-4 héttel elkezdenek kihullani a beültetett hajszálak, ami egy teljesen normális, megszokott jelenség. Bizonyos pácienseknek alig hullik ki haj, másoknak szinte az összes, ám ennek semmi jelentősége nincs a végső eredmény szempontjából. Ezután körülbelül 3-4 hónapot kell várni az első hajszálak megjelenésére. Bizonyos hajhagymákból csak 6, 10, 12 hónap múlva kezd haj nőni, ezért kell megvárni az egy éves kort a végső eredmény megítéléséig. A hajszálak növekedése meggyorsítható a klinikánkon is elérhető mezoterápiás hajerősítő kezelés alkalmazásával.

További részletekért keresse munkatársainkat! Szeretettel várjuk konzultációra!