Orrplasztika

Az orr az arc karakterét, harmóniáját nagymértékben meghatározza. Az orr alakjának kialakulásában nagy szerepe van a genetikának. Szerencsétlen esetben egy arányos, szép női arcot elcsúfíthat egy apai ágon örökölt, férfias orr. A veleszületett vagy sérülés következtében kialakult elváltozás plasztikai műtéttel kiválóan korrigálható. A műtét fájdalom nélkül helyi érzéstelenítésben és altatásban is végezhető.

Art Medic PBL_7517_Plasztika_Orrplasztika1-1170x500

Kinek ajánljuk?

Az orrplasztikát csak 18 éves kor felett ajánljuk, amikorra a koponya csontjai elérik végleges formájukat és méretüket.

Mi történik a beavatkozás során?

A helyi érzéstelenítés az injekciózás szokványos kellemetlenségei után teljes fájdalommentességet biztosít, viszont éber állapotban el kell viselni a műtéttel járó kellemetlen hangokat (az orrcsont fűrészelése, beroppantása, esetleg vésése), amit nem mindenki kíván végighallgatni. Akit ezek a kellemetlenségek nem zavarnak, azoknak ajánljuk a helyi érzéstelenítést.

A teljes orrkorrekció azt jelenti, hogy az orrnak mind a csontos, mind a porcos vázát, illetve a hozzá tartozó lágyrészeket korrigáljuk. A műtéti behatolás a legtöbb esetben kizárólag az orr belsejében van, ritka esetben az orrszárnyaknak az arc bőrével képzett áthajlásában is, ennek megfelelően a műtétnek látható hege nem marad.

BŐVEBBEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL

A műtét után

A műtét végén az orrhátra általában 1 hétre (ritkábban 2 hétre) gipszrögzítés kerül. Az orrjáratba 1 napra tamponade-ot helyezünk. Helyi érzéstelenítésben végzett műtét után, amennyiben a páciens panaszmentes, és úgy dönt, hazamehet. Másnap tamponszedésre kérjük a Klinikára. Altatás esetén egy éjszakát nálunk kell tölteni megfigyelés céljából, s másnap tamponszedés után, panaszmentesség esetén, haza lehet menni. 1 hét, ritkábban 2 hét múlva esedékes a gipszlevétel. A belső varratokat felszívódó anyaggal végezzük, így varratszedés nem szükséges. A műtét után a két szem körül vérömleny, duzzanat keletkezik, maga az orr is duzzadt lesz (tulajdonképpen a csonton végzett beavatkozás egy célzatos, irányított csonttörés), mely kísérőjelenségek rövidebb-hosszabb idő után elmúlnak.

A vérömleny felszívódási ideje kb. 2 hét, mely után az orr kissé még duzzadt marad, de lényegében már olyan külseje lesz, hogy nem kelti operált orr benyomását egy külső szemlélőben.

Amennyiben külső varrat van, úgy 1 hét múlva, a gipszlevétellel együtt eltávolítjuk. Nagyon fontos az orrot a műtét után kb. 6 hétig még a kisebb traumáktól is óvni! Hidegre hetekig érzékeny lehet az orra a műtét után. A közvetlen műtét utáni időszakban az orrnyálkahártya pörkösödése gyakori jelenség. Ez orrkenőcs használatát teszi szükségessé. 2-3 napon át ajánlatos felpolcolva aludni!

2 héten át orrot fújni, erőlködni, forró és csípős, valamint fűszeres ételeket enni, alkoholt fogyasztani, napozni tilos! A napozás még további 2 hónapon át nem ajánlott! Részleges orrplasztika esetén az orr csontos vázát a műtét nem érinti, így gipszrögzítés sem szükséges. Tampon azonban egy napra behelyezésre kerül. Részleges műtét esetén kisebb a duzzanat, a bevérzés, rövidebb a gyógyulási idő.

Az esetleges szövődményekről

Az orrkorrekciónak lehetséges, de igen ritkán előforduló általános szövődményein túl (vérzés, fertőzés), melyek a szokásos módon (szorosabb tamponade, antibiotikum) uralhatók, egyéb lényeges szövődménye nincs. Egészen ritkán fordul elő, hogy egy esetleges fertőzés következtében porcelhalás következik be, mely a későbbiekben műtéti korrekciót tehet szükségessé.

Az orr végleges formája csak hónapok (olykor 1 év) alatt alakul ki, mivel ahhoz, hogy a bőr idomuljon az alatta megváltozott csontos-porcos vázhoz, ilyen hosszú időre van szükség. Az orr végleges formájának kialakulását a műtéttel csak 80%-ban lehet biztosítani. A maradék 20% függ a műtét utáni időszakban a szervezet saját reakcióitól (hegesedés). Ennek megfelelően, amennyiben a műtét után bizonyos idő elteltével nem a kívánt eredmény jön létre, úgy esetleg második műtét válhat, ritkán, szükségessé, 1 év után.

VISSZA
részleges
336 000 - 528 000
teljes
516 000 - 648 000
secunder orrplasztika
516 000 - 804 000
orrsövényplasztika
144 000 - 216 000
orrplasztika + orrsövényplasztika
540 000 - 660 000

Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk, hamarosan válaszolunk önnek!

Hívjon minket:

+36 70 415 4466

Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 09:00-tól 17:00-ig,
Szombat-vasárnap ZÁRVA

Keressen bennünket bizalommal!

Írja meg kérdéseit, kollégáink hamarosan készséggel válaszolnak Önnek.

Megadom a személyes adataimat kapcsolatfelvétel céljából az ART-MEDIC Kft.-nek, mint adatkezelőnek, hogy az alább megadott e-mail címemet vagy telefonszámomat felhasználva megkeressenek és a feltett kérdésekre választ kapjak a hozzájárulásom visszavonásáig.

 Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem.