Szemhéjplasztika

A szemek az arc jellegének nagyon fontos meghatározói, és sajnos az öregedés jelei, a ráncok, leghamarabb talán itt jelentkeznek. A lógó szemhéjak a szem körüli táskák gyakran kölcsönöznek fáradt, öreg külsőt tulajdonosuknak.

Art Medic PBL_7930_BB_Arcformalas_mutet_nelkul1-1170x500

Kinek ajánljuk?

  • Fiatalkorban a veleszületett lógó szemhéj „szomorú, spániel tekintet” esetén indokolt a szemhéjplasztika.
  • Idősebb korban a megereszkedett bőrfelesleg miatt megváltozott tekintet megfiatalítása a szemhéj plasztikai beavatkozás célja.

Mi történik a beavatkozás során?

A szemhéjplasztikai műtét a szemhéjak bőrfölöslegének kimetszéséből áll, miáltal a tájék „megfiatalodik”. Egyidejűleg eltávolításra kerülnek a szemüregi zsír elődomborodásából adódó ún. „táskák” is. A műtét ritka kivételtől eltekintve (pajzsmirigy-működési zavar, cukorbetegség, magas vérnyomás, vérzékenységi hajlam, véralvadásgátló gyógyszerek szedése) elvégezhető. Helyi érzéstelenítésben, abszolút fájdalommentesen végezhető (az injekciózás kellemetlenségét leszámítva). A műtét végén szemhéjanként egy varrattal történik a sebzárás (mivel a varrat a sebvonal hosszában a seben belül fut), valamint egy papírszerű sebtapasszal, melyek 4-5 nap múlva eltávolításra kerülnek.

BŐVEBBEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL

A műtét után

A szem körüli szövetek a szervezet leglazább szövetei közé tartoznak, így a műtét után a szemhéjak beduzzadnak, bevéreznek. A sebvonalban rózsaszínű, vérrel pettyezett váladék szivárgása észlelhető az első 48 órában. A beteg feszülést érezhet, gyakran könnyezik. Előfordulhat, hogy a duzzanat miatt a szemek zárása átmenetileg nem tökéletes, ill. az alsó szemhéjak esetén azok átmeneti, kisfokú kifordulása is felléphet.

Mindezek miatt az első két napon a műtéti területet jegelni kell. Ha váladékozás is észlelhető, akkor érdemes a tájékot kamillával tisztítani. Szemcsepp használata csökkentheti a könnyezést. Ajánlatos a műtét után néhány napig sötét szemüveget viselni. A 4-5. napon megtörtént varratszedés után a szemhéjak mosása megengedett. Arcfestés a műtét után 2 hétig, szempillafestés 3 hétig nem ajánlott.

A műtéti hegek a műtét után pár héttel már alig láthatók, s 3-4 hónap múlva gyakorlatilag nem vehetők észre. A szemhéjak végleges állapota is kb. 2-3 hónap múlva alakul ki, bár az eredmény 90%-ban már néhány hét múlva látszik.

Az esetleges szövődményekről

A műtétnek a fentieken, illetve a minden műtét során fennálló szövődményeken túl (vérzés, fertőzés) ritkán van szövődménye. Irritatív tünetek (égő érzés, viszketés, könnyezés, gyakori kötőhártya hurut) ha jelentkeznek, általában átmenetiek, ritkán tartósak. Korábban is meglévő hasonló panaszok azonban a műtét után kifejezettebbek lehetnek. A látást nem befolyásolja. A műtét ismétlése 10-15 év múlva válhat esedékessé.

VISSZA
SZEMHÉJPLASZTIKA
felső
260 000- 324 000
alsó
350 000- 420 000
szemhéjplasztika (együtt)
600 000 - 720 000
szemöldöklift
260 000 - 312 000

Köszönjük!

Üzenetét megkaptuk, hamarosan válaszolunk önnek!

Hívjon minket:

+36 70 415 4466

Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 09:00-tól 17:00-ig,
Szombat-vasárnap ZÁRVA

Keressen bennünket bizalommal!

Írja meg kérdéseit, kollégáink hamarosan készséggel válaszolnak Önnek.

Megadom a személyes adataimat kapcsolatfelvétel céljából az ART-MEDIC Kft.-nek, mint adatkezelőnek, hogy az alább megadott e-mail címemet vagy telefonszámomat felhasználva megkeressenek és a feltett kérdésekre választ kapjak a hozzájárulásom visszavonásáig.

 Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem.